top of page

KOELHUIS EINDHOVEN IS OP ZOEK NAAR JOUW VERHAAL

Ken je dit gebouw? Heb je er vroeger gewerkt? Of ken je misschien iemand die er wel eens binnen is geweest? Heb je het zelf bezocht tijdens de Campina-periode of later om een underground feest bij te wonen? Help ons om samen de geschiedenis van het gebouw te ontdekken!

Ondanks dat het gebouw vroeger bekend stond als het Campina Vriesfabriek of Vrieshuis, ben je misschien gewend om het “Koelhuis” te noemen. Dit fascinerende, industriële erfgoed viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan als herkenningspunt aan de Dirk Boutslaan in Eindhoven. De komende maanden kan je getuige zijn van de transformatie van het gebouw tot een plek voor werken en experimenteren rondom hedendaanse kunst- en cultuur. Met behoud van het originele karakter. Om dit stuk erfgoed te vieren, verzamelen we verhalen, documenten, wetenswaardigheden, foto’s, voorwerpen: alles wat kan helpen bij de reconstructie van de geschiedenis van het gebouw sinds het in 1972 in gebruik werd genomen.

Alle bijdragen komen van pas, of het nu een persoonlijk verhaal is van een oud- werknemer van Campina, foto’s uit de underground periode van Koelhuis, of voorwerpen uit de tijd dat het een vrieshuis was, elke bijdrage vormt een waardevol stukje van de puzzel. Neem dus contact met ons op en deel je verhaal!

Een selectie van de inzendingen zal opgenomen worden (voorzien van naamsvermelding) in publicaties over Koelhuis Eindhoven, en zal daarnaast te zien zijn in een speciale tentoonstelling over Koelhuis Eindhoven in het gebouw zelf, bijvoorbeeld tijdens Openmonumentendag.

 

Als je meer wilt weten of jouw bijdrage wil insturen, schrijf dan naar: info@koelhuiseindhoven.nl en zet “MIJN VERHAAL” in de onderwerpregel.

bottom of page